Početna » ЈОШ СЕДАМ ГОДИНА И БИЋЕМО БЕСМРТНИ?

ЈОШ СЕДАМ ГОДИНА И БИЋЕМО БЕСМРТНИ?

Бивши Гуглов инжењер и футуролог Реј Kурвајл сматра да ће људи до 2030. године постићи бесмртност.

од Паланка данас
0 Коментар

Kако истиче, он своју хипотезу темељи на развоју у технологији за који верује да ће довести до настанка нанобота који ће моћи да поправљају оштећене ћелије и ткива настале старењем тела.

Тако ће нас, према његовом интервјуу који је дао за Јутјуб канал „Адађо“, учинити имуним на старење и болести попут рака.



Своје предвиђање људске бесмртности футуролог темељи на теорији сингуларности која тврди да ће се технологија толико развити и омогућити људима да постану бесмртни. Остваривање потпуне сингуларности најавио је до 2045. године, а сматра да ће до 2029. вештачка интелигенција моћи без проблема да прође Турингов тест и покаже интелигентно понашање које је једнако људском.

За Реја Kурцвајла употреба вештачке интелигенције у стварном животу је корисна. Сматра да нас машине и компјутери чине интелигентнијима и њихово повезивање с нашом можданом кором ће људима омогућити да размишљају паметније, као и да буду талентованији у разним пољима.

„Добићемо више можданог кортекса, бићемо забавнији, бољи у музици. Бићемо и привлачнији. У већој мери можемо дати пример свега онога што ценимо код људи“, наводи Kурцвајл.

Сви ти помаци у технологији за Kурцвајла би требало, закључује, да створе синтезу човека и машине.

Kурцвајл своје тезе учвршћује и аргументима да је до сада 127 од његових 147 предвиђања везаних за будућност било тачно.

Наиме, бивши инжерењ Гугла навео је да ће компјутер до 1998. године да победи светског првака у шаху. То се и догодило 1997. године кад је Гари Kаспаров изгубио од компјутера „Дип блу“ (Дееп Блуе).

Kурцвајл је, такође, предвидио 1999. године да ће лаптоп вредности од 1.000 долара до 2023. године имати снагу компјутера и капацитет меморије једнак оном који поседује мозак човека.



Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept