Početna » КАМП КРОСА РТС-А, МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ И СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ „ПОЖАРЕВАЦ 2023“

КАМП КРОСА РТС-А, МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ И СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ „ПОЖАРЕВАЦ 2023“

од Паланка данас
0 Коментар

 

Као награду на другом међународном фестивалу дечијег и омладинског филма ИКТ ФИЛМ ФЕСТ за едукативни филм „Чујеш ли ме?“ ученици ОШ „Олга Милошевић” Огњен Вукосављевић и Анђелија Милошевић са наставницом Милицом Аврамовић освојили су боравак у Кампу Крос-а РТС-а, Министарства просвете и Спортског савеза Србије „Пожаревац 2023“ који се одржао од 7. до 15. јула.


У дому ученика Пољопривредне школе „Соња Маринковић“ у Пожаревцу, боравило је више од 140 учесника из десет земаља, из Шпаније, Француске, Норвешке, Данске, Италије, Словеније, Румуније, Хрватске, Републике Српске и Србије (екипе из дијаспоре и региона, учесници „Умрежене Србије“; награђени на ИКТ ФилмФесту, награђени на СтрипФесту „Фантазија ума“; Камп „А. Петровић“).

Програм кампа „Пожаревац 2023“ био је испуњен бројним активностима, радионицама, излетима током којих су се наши ученици дружили са децом из дијаспоре и региона. Организоване су атлетске радионице, ликовне радионице, стрип радионице, радионице Факултета педагошких наука из Јагодине, презентације држава учесница кампа, „Ја имам таленат“, филмска радионица током које је приказан филм „Чујеш ли ме?“, крос, бројни излети, посете музејима и галеријама (Етно парк на Тулби, Пожаревачки мир са радионицом, Пожаревачки хиподром, Виминацијум, Петровац, Манастир Горњак, Крупајско врело, Саборна црква, Народни музеј, Галерија Милене Павловић–Барили и друго).

Организован је и пријем код градоначелника Пожаревца Саше Павловића. Учеснике кампа посетио је и вршилац дужности министра просвете Ђорђе Милићевић и уручио трофеј најуспешнијем организатору Кроса РТС-а „У дијаспори“. Овом приликом имали смо задовољство да се поздравимо и разговарамо са Велишом Јоксимовићем, начелником школске управе. Захваљујемо се много Стевану Ковачевићу, оснивачу и директору Кроса РТС-а, и свима који су учествовали у организацији, на позиву, гостопримству, одличној сарадњи и пријатном боравку у кампу „Пожаревац 2023“.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept