Početna » КО ОДБИЈЕ ТЕСТИРАЊЕ ПЛАЋА СКУПЉЕ НЕГО ШТО КОШТА КАЗНА

КО ОДБИЈЕ ТЕСТИРАЊЕ ПЛАЋА СКУПЉЕ НЕГО ШТО КОШТА КАЗНА

ОВИМ ценама стали на ПУТ вожњи под дејством наркотика и алкохола!

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, од 5. до 11. децембра ове године спроводе међународну акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

Гост из МУП био је мајор полиције Владимир Вида који је из угла МУП-а пренео гледаоцима стање на путевима и појачану контролу саобраћаја.

– Трагичан је податак да је од почетка године 93 особе смртно страдало под деством алкохола, 14 њих је погинуло у несрећама у којој су учествовали возачи под дејством психоактивних супстанци, око 58 хиљада је оних који су управљали ове године у потпуном алкохолисаном стању – рекао је Вида, истичући да је зато ова акција добра.

Поделио је искуство страних земаља.

– Ми смо у врху, једино је Француска изнад нас по броју прекршаја – рекао је Вида.

Kако се понашају ти возачи када су ухваћени, и које је процедура Вида је испричао прво поступак тестрирања.

– Сваки возач се „алкотестира“, а процедура за наркотике, је мало дужег трајања. Узима се узорак пљувачке, а сама анализа података траје од 10 до 15 минута. Обично негодују, али и то је део процедуре – испричао је Вида и додао да је казна за одбијање тестрирања огромна и креће се у распону од 100 -120.000, а уколико се возач ухвати под дејством наркотика казне су од 20- 40.000.

Извор Курир

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept