Početna » ЛЕКАРИМА И МЕДИЦИНСКИМ ТЕХНИЧАРИМА ЗНАТНО ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

ЛЕКАРИМА И МЕДИЦИНСКИМ ТЕХНИЧАРИМА ЗНАТНО ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће лекарима, медицинским сестрама и техничарима пре краја године бити значајно повећане плате.

„Хоћемо да останете овде. Хоћемо да се борите, да водите здравство и нашу земљу, али оно што од вас тражимо, јесте одговорност, озбиљност, тежак рад, посвећеност„, рекао је Вучић на церемонији уручења уговора о запослењу најуспешнијим дипломцима медицинских факултета и средњих медицински школа, у Палати Србија.Вучић је рекао да „нема ничег часнијег, ничег бољег и ничег важнијег од тога да учине све што могу за свој народ и државу“.

„Ви ћете бити носиоци најважнијих функција у здравству и држави, ви ћете бити ти који ћете да носите наше будуће друштво. На вама је да својом озбиљношћу, радом и посвећеношћу и неупоредиво већом одговорношћу од других покажете да то место заслужујете„, истакао је Вучић.

Он је рекао да су данас у здравственим установама у појединим срединама значајно бољи услови него раније, али да још много тога мора да се уради да би били неупоредиво бољи услови широм Србије и истакао да ће надлежни дати све од себе да то учине.

Данас је уговоре о раду добило 100 лекара и 100 медицинских сестара и техничара.

Министарка здравља Даница Грујичић рекла је да су лекари и медицинске сестре и техничари, који су данас добили уговор о раду, „најбољи и да их укључују у здравствени систем јер је он најважнији нашем друштву и кључан за физички опстанак нашег народа“.

„Само најбољи нам требају и у временима великих изазова за цело човечанство, па и за наш народ. Укључујемо вас у државно здравство јер тај систем брине о сваком човеку. Ви сте најбољи и од вас се највише очекује, пре свега да увек будете верни оној реченици са почетка Хипократове заклетве, завету хуманости„, рекла је Грујичић.

Декан Медицинског факултета у Београду Лазар Давидовић рекао је да лекари и медицинске сестре и техничари који су добили уговор о раду, припадају најбољим младим људима које Србија има и она им то на овај начин признаје и показује.

„Убрзано запошљавање најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа које је у нашој земљи уведено пре неколико година један је од доказа колико Србији значите„, истакао је Давидовић.

Он је рекао да ће они имати прилику да раде у бољим условима у односу на претходне генерације, јер је претходних година у здравствени систем Србије уложено много више него икад раније, изграђене су нове здравствене установе, постојеће су реновиране, купљена је нова опрема.

Докторка Христина Јовановић, којој је уручен уговор о раду, рекла је да су лекари привилеговани што су одабрани као најбољи дипломци медицинских факултета за рад у клиничким центрима и здравственим установама широм Србије.

„Традиција запошљавања најбољих студената медицине је од великог значаја за нас јер је ово доказ да се наш труд и рад током свих година школовања исплатио.Уверавам вас да ћемо једног дана постати најбољи стручњаци у својим одабраним областима медицине, као што смо били најбољи студенти и да ћемо свој народ лечити савесно и на најбољи могући начин„, истакла је она.

Аутор: ФоНетYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept