Početna » МИНИМАЛАЦ ИДЕ ПРЕКО 400€ Плате просветарима и медицинарима од данас веће 5,5%

МИНИМАЛАЦ ИДЕ ПРЕКО 400€ Плате просветарима и медицинарима од данас веће 5,5%

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су од данас повећане плате просветним и медицинским радницима за 5,5 одсто и додао да је уверен да ће минимална зарада у 2024. износити више од 400 евра.

од Паланка данас
0 Коментар

„Од данас у плате просветним радницима и медицинским сестрама за 5,5 одсто више него што су биле. То је само део повећања. Од 1. октобра иде и прво повећање пензија од 5,5 одсто, а после од јануара још за 14,6 одсто“, навео је Вучић током посете ОШ „Вук Караџић“ у Ловћенцу код Малог Иђоша.


„Следи и највеће повећање минимане зараде до сада и верујем да ће минимална зарада бити више од 400 евра у нашој земљи”, додао је Вучић.

„Знам да повећање и даље није довољно и да људи не живе лако, али у оволики напредак је много труда уложено. А питам вас да ли смо икада имали веће плате и пензије? Не значи да су довољне, али вас молим да у будућности радимо више и марљивије како би нашој деци обезбедили бољу будућност“, рекао је Вучић.

Нагласио је да је за Србију важно да се развија и у тешким условима и током превирања на међународној политичкој сцени и да сачува безбедност своје децу како би сутра све мајке биле сигурне да су им деца безбедна и да неће ићи ни у какве ратове.

„Хвала вам што сете разумели државу и кад је држави тешко јер код нас постоји обичај да је држава за све крива – и сада имамо псовку да је држава крива. Хвала вам што водите рачуна о својој држави а ми ћемо да водимо рачуна да и ми вас чувамо и водимо рачуна о вама“, рекао је Вучић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept