Početna » МОЖДА ВАМ ЈЕ НОВАЦ НА РАЧУНУ, А НЕМАТЕ ПОЈМА О ТОМЕ: Ево како да ПРОВЕРИТЕ да ли имате БЕСПЛАТНЕ АKЦИЈЕ, лако је!

МОЖДА ВАМ ЈЕ НОВАЦ НА РАЧУНУ, А НЕМАТЕ ПОЈМА О ТОМЕ: Ево како да ПРОВЕРИТЕ да ли имате БЕСПЛАТНЕ АKЦИЈЕ, лако је!

Важно је знати да у случају да продате деонице, губите право и на дивиденду, а остајете и без акција

од Паланка данас
0 Коментар

Имајући у вду да је прошло више од 12 година када су сви пунолетни грађани Србије добили бесплатне акције од државе, данас се истих многи само сећају кроз маглу, не знајући да ли су уопште исте продали и подигли новац, колико новца данас имају на рачуну и у којој банци све то могу и да провере.Права адреса за готово сва питања је Пошта. У овој банци можете да проверите да ли, и колико имате бесплатних акција. Овде можете да проверите и колико оне вреде. У Пошти можете и да продате акције, а све што је потребно јесте да тражите њихову продају. Једини потребан документ јесте лична карта, тј. ЈМБГ. Треба рећи и да има грађана и који цео посао са бесплатним акцијама воде у својој матичној банци, а ако је тако, то је морало да буде урађено на њихов захтев.

У дивидендама имамо 7.154 динара

По основу дивиденди и бесплатних акција грађанима је до сада исплаћено тачно 7.154 динара, укључујући и најновију исплату по основу акција компанија Телеком и НИС. Сви грађани који до сада нису подизали овај новац, могу једним одласком у Пошту или своју банку и да дођу до новца.

У периоду од 2010. до 2012. око 2,2 милиона пунолетних грађана Србије добило је право на бесплатне акције три компаније НИС (по пет деоница), Аеродром Нкола Тесла (једну деоницу) и Телеком (31 деоницу). Ове компаније у међувремену су акционарима исплаћивале и дивиденду, а укупно она сада износи тачно 7. 154 динара.

Kако до новца од бесплатних акција

Новац од дивиденде грађани могу да подигну на шалтеру предузећа Пошта Србије уз обавезно показивање личне карте. Дакле, све што је потребно јесте лично присуство, лична карта и усмени захтев за подизање новца по основу дивиденде. И новац добијате одмах. Грађани који немају рачун за бесплатне акције у Пошти, новац од дивиденде могу да подигну у својој банци.

Оно што је важно знати јесте да уколико подигнете новац од дивиденде не губите право на акције. То практично значи да по подизању новца од дивиденде, остајете власници акција, а по основу којих и надаље имате право на исплату нове дивиденде, што компаније практикују да раде сваке године.

С друге стране, новац од акција могуће је добити само уколико деонице продате, а то је могуће такође у Пошти давањем налога за продају. Новац притом не добијате одмах, већ када ваше акције буду продате, а томе информацију такође можете добити у Пошти.

Важно је знати да у случају да продате деонице, губите право и на дивиденду, а остајете и без акција.

Једна акција НИС на Београдској берзи ових дана вреди 738 динара, а пет колико је сваки грађанин добио пре пуних десет година, укупно 3.690 динара. Акцијом Аеродрома тргује се по цени од 1.900 динара.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept