Početna » НЕМА МЕСТА ПАНИЦИ, ПАНТЕРУ ЧОВЕК НИЈЕ ПЛЕН

НЕМА МЕСТА ПАНИЦИ, ПАНТЕРУ ЧОВЕК НИЈЕ ПЛЕН

од Паланка данас
0 Коментар

Биолог Зоолошког врта у Београду Кристијан Овари изјавио је данас да не треба паничити због појаве пантера, за којим и даље траје потрага на подручју Апатина, јер човек није плен тој животињи која се првенствено храни ситнијим животињама.

Овари у изјави Танјугу истиче да пантер није из зоолошких вртова јер је причао с колегама из Хрватске, Мађарске и Србије, који су рекли да ни из једног од тих зоо вртова није побегао пантер.

„У светлу онога што се дешавало са лавом који је заплењен у Суботици, па је доспео у Зоолошки врт на Палићу, постоји проблем са кријумчарењем дивљих животиња, нелегалним држањем. Постоји могућност да је, посредством тога, и ова животиња доспела у природу, односно тамо где јој није место“, рекао је Овари.

Биолог поручује да не би требало паничити јер, пре свега, тој животињи човек није плен.

„Она се храни првенствено ситнијим животињама од себе-зечеви фазани, ситна дивљач, одбегли кућни љубимци, али никако људи“, казао је Овари.

Појашњава да је пантер животиња која има тајновит начцин живота, што значи да „неће само тако да се појави, већ се скрива“.

„Имали смо прилику да видимо када су је регистровали пре неки дан код Бање Јунаковић са којом лакоћом је она успела да се завуче у неко шибље, толико да ни термо камере нису успеле да је нађу. Поготово црно камуфлажно крзно погодује оваквој ситуацији тако да она савршено има могуцност да побегне“, објаснио је.

Додао је да је то исти случај као и са кунама које живе у поткровљима.

„Људи их нису свесни, а заправо су врло корисне. Лове пацове и друге животиње. Слично томе и ова животиња је ту негде и храни се другим животињама,а да ми не знамо за њено постојање. Не треба паничити“, поручио је Овари.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept