Početna » НИЈЕ ИМ БИЛА „СИМПАТИЧНА“ Ученици рекли наставници ДА ЋЕ ЈЕ ОТЕРАТИ, а тек што је дошла РЕЧИ ДЕВОЈЧИЦЕ ИЗ РАЗРЕДА СУ ЗАСТРШУЈУЋЕ

НИЈЕ ИМ БИЛА „СИМПАТИЧНА“ Ученици рекли наставници ДА ЋЕ ЈЕ ОТЕРАТИ, а тек што је дошла РЕЧИ ДЕВОЈЧИЦЕ ИЗ РАЗРЕДА СУ ЗАСТРШУЈУЋЕ

Наставница једне београдске школе, млада и неискусна, тек што је закорачила у учионицу доживела је да јој ђаци кажу да ће је отерати. Не родитељи, не наставници, већ деца, а то се кроз годину дана и догодило.

од Паланка данас
0 Коментар

Причу о насиљу из ове београдске школе, које се може јавити и у овом облику пренела је колегиница наставнице, која је одустала.

Ако имате школско дете, готово да неће проћи месец дана, а да неко од његових наставника не одустане.
„Није више могла да издржи стрес“, „Превелик је притисак“, „Административни посао је преобиман, готово сваког дана се ради прековремено“, и све то, некако би се могло издржати, али, оно што се дешава у школама данас, резултат је не само системског урушавања просвете, већ и одавно нарушеног односа на релацији родитељ – наставник, пише Зелена учионица.

А када родитељи који не верују у школу њој пошаљу своју децу, који наставник то може да издржи?

Ово је прича из једне београдске школе. Свежа. Од петка. А знајте да таквих има још много. Причу шаље наставница српског језика, тужна и повређена због оног што је њена колегиница доживела, а доживела је да су јој, када је првог дана, млада и још неискусна крочила у учионицу, рекли да ће је отерати. Не родитељи, не колеге, ученици. И требало им је свега годину дана. Други посао није нашла, али на овом више није могла да издржи.

Девојчица од једва 13 година ушла је у учионицу и рекла „победили смо“.

Не, није у питању одбојкашки турнир који је у току. Нити неки квиз знања. Није ни усвојени предлог у Ђачком парламенту. Па шта би онда могао да буде повод ликовања и тренутне еуфорије једног ученика? Наставница математике одлази.

Главни циљ доласка на те часове није био савладавање једначина, полинома, геометријских фигура. Главни циљ је био доказати да можеш. Шта? Да натераш некога да оде.

И на то ће неко рећи „па то су деца, ништа нису крива“, и биће у праву јер деца само раде оно што смо им ми допустили.

Децу неће спречити мања оцена из владања, која у целокупном успеху представља тек његов петнаести део. Децу неће спречити опомене ни укори за које, чак, нису сигурни ни шта значе. Друштвено-користан рад је одличан начин да се забавиш и избегнеш неке обавезе.

Како родитељи кажу, не реагују више ни на одузимање телефона, компјутера, забрану изласка.Зелена учионица

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept