(ВИДЕО) НИКОЛА ВУЧЕН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Данас је одржана Kонститутивна седница СО Смедеревска Паланка на којој је, већином гласова, за председника општине изабран Никола Вучен досадашњи први човек Привременог органа, за његовог заменика изабран је Иван Гајић.

За председника Скупштине општине изабран је Петар Милић , за заменика Небојша Павловић, за секретара Данка Богуновић, правник. Kонститутивној седници присуствовало је 47 од 49 одборника, а њоме је председавао најстарији одборник из редова СНС, Божо Ераковић.

Предсседник општине је предложио и чланове Општинског већа који су такође изабрани на овој Скупштини и то су: Предраг Прица, Анђела Невенкић, Слободан Маторкић, Перица Пауновић, Немања Торбица, Здравка Симић, Војин Маринковић, Филип Танасковић, Маја Пантић, Катарина Радојевић, и Светлана Милентијевић.

Одборници Демократске странке и Народне странке нису гласали за избор новог руководства, док су одборници Социјалистичке партије Србије гласали за предлоге напредњака.

Ванредни локални избори у Смедеревској Паланци одржани су 24. априла. СНС је освојио 37 мандата, ДС 5, СПС 4 и Народна странка 3 мандата.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nikola-vucen-predsednik-opstine-smederevska-palanka/