Početna » НИКОЛА ВУЧЕН СА САРАДНИЦИМА ОБИШАО РАДОВЕ У ДНЕВНОМ БОРАВКУ ПУЖ

НИКОЛА ВУЧЕН СА САРАДНИЦИМА ОБИШАО РАДОВЕ У ДНЕВНОМ БОРАВКУ ПУЖ

од Паланка данас
0 Коментар
Председник општине Никола Вучен, заменица председника општине Ђурђина Младеновић, директор Центра за социјални рад Данило Лабус и руководилац Дневног боравка за децу и одрасле са сметњама у развоју Сања Ђорђевић, данас су обишли радове у Дневном боравку ПУЖ где су у току уређење и адаптација просторија.Општина је, као што је недавно обећао председник Вучен, определила средства за реновирање ПУЖА што подразумева кречење целог објекта, замену намештаја, кухиње и грејних тела.
Последњи пут овај објекат реновиран је пре десет година средствима донатора. Овај објекат је саграђен 2000. а почело је са радом 2003. године и намењен особама са сметњама у развоју. Дневни боравак ПУЖ је од Министартва за рад, запошљавање, борачка и социјална питања 2017. године добило лиценцу за рад.
Дневни боравак садржи собу за дневне активности, салу за кинези терапију, сензорну собу, кухињу, трпезарију и просторије за индивидуални рад са децом. Један је од најбоље опремљених објеката у Србији који корисницима пружа адекватну бригу обухваћену едукативним и васпитним радом, стицањем социјалних вештина и развојем психомоторике и когнитивних способности.
Стручни тим чине дефектолози, медицинска сестра, физиотерапеут и неговатељица. Тренутно је у боравку седамнаест корисника узраста од 5 до 55 година.
Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept