Početna » НОСФЕРАТУ ХАРА ЕВРОПОМ Опасан паук дошао с Медитерана, а да ли ће СТИЋИ и у СРБИЈУ? Ево шта да радите АКО ВАС УЈЕДЕ

НОСФЕРАТУ ХАРА ЕВРОПОМ Опасан паук дошао с Медитерана, а да ли ће СТИЋИ и у СРБИЈУ? Ево шта да радите АКО ВАС УЈЕДЕ

Добио је име по култном филму ужаса о вампиру "Носферату". Истина је да обожава топлоту људског тела, ако нас угризе нећемо остати баш без капи крви, али нам неће бити ни свеједно.

од Паланка данас
0 Коментар

Гигантски паук са распоном ногу до чак шест центиметра одомаћио се у кућама широм Немачке и изазива страх и трепет међу његовим домаћинима. Како се појавио и да ли је овај осмоножац заиста толико опасан? На ова питања, одговарао је Бранислав Јаковљевић из Јавног акваријума и тропикаријума.Људи су познати да животиње називају чудним именима, која су страшна. Људи, то је само део природе који треба да упознамо. Ако су ти паукови дошли ту, онда је то сасвим у реду, напомиње Јаковљевић који је у студио „150 минута“ донео бразилску тарантулу која може да нарасте и до 12 центиметара, дупло мање него поменути паук Носферату.

Носферату је димензија као један палац на руци.

Сваки паук у себи има неки отров. Штавише, ова тарантула има отвор који може да убије њихов плен, а њихов плен су бубе, црви, мали мишеви… Можемо га упоредити са отровом пчеле или осе. Једини проблем на који можемо да наиђемо је индивидуалне природе, односно уколико сте алергични баш на тај отров. У случају да вам се то деси, тај предео убода треба да се охлади, па потом да одете код лекара, саветује Јаковљевић, али истиче да људи њима нису плен.

Паук Носферату је својствен за предео Медитерана и Африке, а откуд он у континентаном пределу Европе, да ли је опасан по људе и на који начин можемо да се од њега заштитимо?

Животиње мигрирају. Ова врста паука је на неким умереним тропским климама, Медитеран, Африка… Али животиње мигрирају са тим неким транспортима и дешава се то. Велики део тих животиња не опстане у неприродном окружењу, али овај паук се прилагодио и воли нека места која су ушушкана, подруми, куће. Све те животиње не воле јаке мирисе, нафталин, лаванда, цитрус, то њих тера, тако да је савет да се нешто од тих миришљавих биљака убаци. То је добро за терање тих непожељних животиња. Србија има сличне врсте оваквих паукова. Ови паукови спадају у вучје паукове. То је животиња као и свака друга. Ако вас уједе није проблематика једино што боли ујед и може да изазове алергијску реакцију код појединаца, рекао је Јаковљевић.

/ЕспресоPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept