Početna » „ОЛГИН“ ПРОЈЕКАТ ДРУГУ ГОДИНУ ЗА РЕДОМ НАЈБОЉЕ ОЦЕЊЕН

„ОЛГИН“ ПРОЈЕКАТ ДРУГУ ГОДИНУ ЗА РЕДОМ НАЈБОЉЕ ОЦЕЊЕН

од Паланка данас
0 Коментар

На недавно завршеном конкурсу Екуменске хуманитарне организације (Ekumenska humanitarna organizacija / Ecumenical Humanitarian Organization) из Новог Сада за мале грантове основним и средњим школама, а у оквиру пројекта „Социјална инклузија Рома и других осетљивих група у Србији 2019-2022.“ пројекат учитељице Сање Стевановић „Дај ми шансу и видећеш да умем“ најбоље је оцењен од стране стручне комисије.

Тим поводом у просторијама ЕХО-а, организовано је потписивање уговора између директорке Anne Brtke Valent и директора ОШ „Олга Милошевић“ Дарка Димитријевића, као и презентација пројекта.

Циљ пројекта јесте укључивање ромске деце у ваннаставне активности и пружање могућности да покажу свој таленат, као и мотивација да редовно посећују Установе културе са члановима своје породице. Поред основног циља, значајно утиче и на развијање међусобне љубави и толеранције, разумевање различитих обичаја и посебности, смањивање предрасуда о другим народима и степена различитих облика насиља.

ОШ „Олга Милошевић“ лидер је у региону у области васпитања и образовања. Ову позицију обезбедила је преданим радом наставног и ваннаставног особља чија је мисија стварање позитивног окружења за свако дете без обзира на нацију којој припада. Управо пројекти овог типа, у великој мери, помажу да мисија постане стварност, да деца у своју школу долазе без бојазни да ће бити маргинализована, а из ње одлазе са много лепих успомена.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept