Početna » ОШ „РАДОМИР ЛАЗИЋ“ ИЗ АЗАЊЕ У еТВИНИНГУ

ОШ „РАДОМИР ЛАЗИЋ“ ИЗ АЗАЊЕ У еТВИНИНГУ

Festivals and traditions – Циљ пројекта: Упознавање традиције, обичаја, церемонија, навика у исхрани различитих земаља кроз фестивале.

Унапређење социјалних вештина ученика кроз интеракцију са ученицима из других земаља , као и унапређење свог нивоа знања енглеског језика. Ученици који су учествовали: Елена Стојменовић, Вељко Павић, Михајло Пантић, Ђорђе Стевановић, Нина Петровић, Елена Стаменковић и Матеја Ћировић.ОШ „Радомир Лазић“ се укључила у овај пројекат с циљем да се повеже са школама у другим земљама и унапреди своју наставу и школску праксу. Седморо ученика 7. и 8. разреда наше школе је активно учествовало у свим активностима од јануара до јуна месеца заједно са својим другарима из Турске, Шпаније, Француске и Хрватске. Ученици су снимали филм о нашој школи, затим презентовали своје место, израђивали новогодишње честитке, лого пројекта, обележавање Дана жена, учествовали у зум састанку са учесницима из других земљака, као и у чету, где су размењивали информације о различитим обичајима, храни, традицији, ношњама, националним фестивалима, музици…. Један од крајњих продуката пројекта је е-часопис у коме су мешовити тимови из свих земаља учесница представили по један фестивал сваке од земаља учесница пројекта. Ученицу су учешћем у пројекту упознали различите културе, земље, сазнали о њиховој традицији, унапредили своје знање енглеског језика, као и своје дигиталне вештине, јер радећи на активностима пројекта научили су да користе Web 2 tools, упознали ученике из других земаља и можда отворили врата неких нових пријатељстава. Завршни видео свих активности у пројекту.

Наставници ментори: Марина Никосавић, педагог и Ана Вучељић, насатaвник енглeског језика/ библиотекаркаYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept