Početna » ПЛАТА 46.000, МОГУЋ СТАЛАН ПОСАО! Велико интересовање за добровољно служење војске, спрема се децембарска класа

ПЛАТА 46.000, МОГУЋ СТАЛАН ПОСАО! Велико интересовање за добровољно служење војске, спрема се децембарска класа

Упућивање на добровољно служење војног рока у јединицама Војске Србије вршe се у четири термина и то 1. марта, 1. јуна, 1. септембра а сада се припрема и децембарска класа с првим даном последњег месеца у години.

од Паланка данас
0 Коментар

Фото Министарство одбране

За добровољно служење са оружјем које траје шест месеци влада велико интересовање, с тим што се прва три месеца се проводе у центрима за обуку, а преостала три војници одлазе у команде, јединице и установе на колективну обуку и активно укључивање рад Војске Србије.Месечна примања су око 46.000 динара, сви на одслужењу добровољног војног рока са оружјем имају здравствено осигурање, добијају накнаду путних трошкова за јављање на добровољно служење војног рока, као и накнаду за повратак кући по окончању војног рока.

А када се оконча предвиђених шест месеци, отвара се могућност за пријем у професионалну војну службу у својству професионалног војника уз могућност даљег напредовања и каријерног вођења након завршетка основне обуке за подофицире.


Критеријуми за утврђивање ранглисте

утврђен потребан број војника за добровољно служење војног рока са оружјем

школска спрема

оцена здравствене способности

разлози које је кандидат навео у пријави за добровољно служење војног рока са оружјем


Важно је напоменути да је оглас за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и кандидата за војностручно оспособљавање за резервне официре Војске Србије стално отворен, а рангирање кандидата се врши периодицно, у складу са упутним роковима. Пријава се подноси надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта.


Услови за одустајење

Кандидат може на лични захтев одустати од служења војног рока из ових разлога:

– болести или повреде

– рођења детета

– склапања брака

– смрти или тешке болести члана заједничког домаћинства -упућивања на школовање


Општи услови су да је кандидат држављанин Србије, да има пребивалиште на територији Србије, да је на основу лекарских и других прегледа и психолошких испитивања у овлашћеној здравственој установи оцењен способним за војну службу, да није правоснажно осуђен на казну малолетничког затвора или безусловно на казну затвора због кривичног дела, да се не води кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности, да није одслужио војни рок са оружјем.

Онај ко пак жели да постане резервни официр мора имати и завршене основне академске студије, односно основне струковне студије од значаја за Војску Србије, као и да не постоји безбедносни ризик.(Курир.рс)

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept