ПОЧЕЛА КАМПАЊА „ВОЗИ ОДМОРАН“

Агенција за безбедност саобраћаја и МУП заједно су покренули кампању „Вози одморан“, а в.д. директор Агенције Душко Пешић је том приликом упозорио да у току летњих месеци страда највише људи у саобраћајним незгодама.

Скоро једна трећина погинулих су страдали у јуну, јулу и августу. У тим месецима издвајају се два проблема – брзина и умор код возача, рекао је Пешић.

Поруке кампање „Вози одморан“ су да на свака два сата правимо паузу, да пауза траје најмање 15 минута, да се на пут креће онда када смо наспавани и одморни и да што чешће конзумирамо течност, истакао је Пешић.

Додао је да ће гранична полиција делити петојезичне лифлете са саветима за безбедну вожњу као и лифлете са информацијама о појачаним активностима полиције и присуству полиције на одмориштима.

Такође, сви који улазе у Србију, од Телекома ће добијати поруке са саветима за безбедну вожњу а на порталима Путева Србије већ се налазе поруке кампање „Вози одморан“.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, на почетку заједничке кампање МУП-а и Агенције за безбедност саобраћаја, апеловао је на све учеснике у саобраћају да поштују прописе и возе одморни, јер је безбедност у саобраћају брига сваког од нас.

У животу не можемо да утичемо на све што нам се може десити, али у саобраћају можемо да утичемо готово на све. Возите одморни, вежите појас, прилагодите брзину условима пута, немојте конзумирати алкохол, лекове, нипошто немојте узимати било какве наркотике, безбедност ће бити боља и сви ћемо бити задовољнији, рекао је Вулин, саопштила је АБС.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pocela-kampanja-vozi-odmoran/