ПОЧИЊЕ УПИС ЂАКА ПРВАКА

Упис у први разред основне школе у Србији званично почиње 1. априла, а већина школа ће пријаве за упис примати од данас.

У први разред ове године се уписују малишани рођени од 1. марта 2010. до краја фебруара 2011. године, а процене Министарства просвете су да ће ове године у школске клупе сести 68.000 до 70.000 малишана.

Упис се обавља у секретаријату школе и траје званично наредна три месеца, али су искуства показала да се деца уписују и у јулу и августу.

Приликом уписа неопходно је понети извод из матичне књиге рођених, уверење о пребивалишту детета, потврду о похађању припремног предшколског програма (добија се у вртићу), доказ о обављеном лекарском прегледу и вакцинацији.

Да би дете добило лекарско уверење неопходно је да се обаве прегледи специјалиста: ОРЛ, Офталмолога, физијатра, логопеда, стоматолога.
Места ће бити за све прваке, а како је основно образовање обавезно запрећене казне за родитеље или старатеље који не упишу дете у школу су од 5.000 до 50.000 динара.

Школа је дужна да, на захтев родитеља, а у складу с њеним могућностима, упише свако дете с подручја школе и с подручја друге школе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pocinje-upis-djaka-prvaka/