Početna » ПОРЕСКА УПРАВА ОБЈАВИЛА ШТА ЋЕ БИТИ СА ФИСКАЛНИМ РАЧУНИМА НА ПИЈАЦАМА

ПОРЕСКА УПРАВА ОБЈАВИЛА ШТА ЋЕ БИТИ СА ФИСКАЛНИМ РАЧУНИМА НА ПИЈАЦАМА

Пореска управа је објавила да се рок за увођење фискалних каса на пијацама продужава до краја 2024. године.

од Паланка данас
0 Коментар

Пореска управа је објавила саопштење у којем се наводи да је за све који се баве продајом добара и услуга на пијачним тезгама и сличним објектима, сагласно одредбама Уредбе о одређивању делатности код чијег обављања не постоји обавеза евидентирања промета на мало преко електронског фискалног уређаја, одложена обавеза евидентирања промета на мало и примљених аванса за промет на мало преко електронског фискалног уређаја до 31. децембра 2024. године.Према Закону о фискализацији предвиђено је да регистровани пољопривредни произвођачи који продају своје производе нису обвезници фискализације, док су фискалне касе обавезне за све оне предузетнике који на пијацама продају различите врсте робе широке потрошње, прехрамбене производе других произвођача или воће и поврће из увоза.

Међутим, на захтев представника пијачних продаваца након договора са Министарством финансија прописана је уредба којом се рок за увођење фискалних каса на пијацама продужава до краја 2023. године, односно сада је накнадно продужен до краја 2024. године.

BIZNIS.RSPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept