Početna » ПОШТА ПОСТАЈЕ АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, ДРЖАВА ОСТАЈЕ ВЛАСНИК

ПОШТА ПОСТАЈЕ АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, ДРЖАВА ОСТАЈЕ ВЛАСНИК

Вршилац дужности директора ЈП Поште Србије Зоран Ђорђевић потврдио је да ће се Пошта трансформисати у акционарско друштво како би много боље функционисала и прилагодила се новим тржишним околностима.

од Паланка данас
0 Коментар

„Нова компанија која ће сутра израсти из ове компаније требало би да буде један велики гигант као што је Телеком, огроман потенцијал за нашу земљу“, рекао је Ђорђевић. Он је навео да је пре седам или осам месеци имао први озбиљан разговор на тему трансформације Поште у акционарско друштво.„Жеља моја и министра финансија је да одрадимо то на најбољи могући начин, да покажемо како то изгледа. Пошта Србије се трансформише да би много боље функционисала, да се прилагоди новим тржишним околностима и да буде модерна компанија. Раднике ће то најмање да оптерети, више нас, руководство, владу, јер постоји много сегмената које би требла урадити – од стратешких докумената, нормативно-правних аката, реорганизације, систематизације, вредновања посла, технологије и дигитализације“, истакао је Ђорђевић у разговору за РТС.

На питање да ли постоји могућност приватизације, Ђорђевић је рекао да сматра да не постоји.

„Када се трансформише држава ће бити 100 одсто акционар. Ова трансформација се дешава по узору на друге западне земље као што су Аустрија, Немачка и Словенија. То је велики потенцијал у рукама државе, јер је важна за функционисање земље“, напоменуо је Ђорђевић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept