Početna » ПРЕПОЛОВЉЕНА ЛИСТА ЧЕКАЊА ЗА МАГНЕТНУ РЕЗОНАНЦУ: Министарка – Уколико неко буде чекао након овога, нека се јави Министарству

ПРЕПОЛОВЉЕНА ЛИСТА ЧЕКАЊА ЗА МАГНЕТНУ РЕЗОНАНЦУ: Министарка – Уколико неко буде чекао након овога, нека се јави Министарству

ЛИСТА чекања за магнетну резонанцу је преполовљена, речено је данас на конференцији за новинаре у Палати Србија на којој је представљена платформа за јединствену листу.

од Паланка данас
0 Коментар

 

Министарка Грујичић навела је да ће од данас заживети софтвер за раздвајање оних пацијената који су хитни и оних на регуларној контроли.– Ово је потпуна новина и касније ћемо га користити за све остале листе чекања. Следеће је прво компјутеризовани скенер. Идеја је да се пречешљају све листе чекања и видели смо да је 20 пацијената било заказано на два места истовремено – истакла је министарка.

Платформа омогућава контролу броја прегледа на сваком апарату. За почетак ће обухватити Београд, па Крагујевац, и Ниш, а онда Војводину.

– Уколико неко буде чекао након овога, нека се јави Министарству, а директори ће за то одговарати. Сваки дан ћемо знати колико је прегледа урађено за 12 сати рада. Свака магнетна може да уради 24 прегледа. Дијагностика до краја 2024. биће потпуно сређена уз помоћ овог софтвера – каже Грујичићева.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept