петак, јун 21, 2024
Početna » ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ 26. МАЈА У БОЛНИЦИ И ДОМУ ЗДРАВЉА СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ 26. МАЈА У БОЛНИЦИ И ДОМУ ЗДРАВЉА СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

од Паланка данас
0 Коментар
Screen Shot 2024 05 23 At 20.07.51

У недељу, 26. маја 2024. године, од 8 до 17 часова, у дому здравља и Болници Здравственог центра Смедеревска Паланка биће омогућени бесплатни превентивни прегледи за грађанство.
Од специјалистичких прегледа овога пута акценат је на превенцији, па је у фокусу педијатријска популација, деца и школарци, којима је омогућен преглед специјалисте физијатрије, у Служби за физикалну медицину Опште болнице Стефан Високи, на Кисељаку.

За одрасло становништво биће омогућен преглед код пнеумофтизиолога уз ренген снимање плућа по процени лекара, а за популацију изнад 50 година живота која има знатан пушачки стаж (најмање 30 година) ренген снимак плућа ће бити обавезан у склопу ових превентивних прегледа. Ови прегледи ће се обављати у АТД-у Дома здравља Смедеревска Паланка (иза болнице).

У недељу ће бити могуће урадити и лабораторијске анализе: крвна слика, хормони штитасте жлезде ФТ4, ФТ3, ТСХ, тумор маркер простате за мушку популацију – ПСА. Узорковање крви ће се обављати у лабораторији Опште болнице Стефан Високи.

Превентивни прегледи за грађанство су прилика да се потпуно бесплатно прегледају чак и грађани без здравственог осигурања, тј. без оверене здравствене књижице.

Заказивање није потребно, већ је довољно само да грађани оду до здравствене установе, од 8 до 16 сати, и преконтролишу своје здравствено стање.

Превентивни прегледи биће организовани у недељу у око 170 здравствених установа широм Србије. Држава овим прегледима жели да укаже на значај превенције и да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept