Početna » „ПРИРОДУ САЧУВАЈ, РЕЦИКЛИРАЈ И ДРУШТВО КРЕИРАЈ“РАДИОНИЦА У ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

„ПРИРОДУ САЧУВАЈ, РЕЦИКЛИРАЈ И ДРУШТВО КРЕИРАЈ“РАДИОНИЦА У ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

У окивиру обогаћеног једносменског рада, наставници Владимир Цветковић, Марија Ђорђевић и Милица Ђурић са ученицима завршног разреда Паланачке гимназије, одржали су радионице „Природу сачувај, рециклирај и друштво креирај“ на којима су рециклирали дрвене гајбе и кроз процес прераде направили полице за школу, као и канте за одлагање отпада од папира и пластике.

Циљ активности прављења канти јесте подизање свести о очувању животне средине, свих учесника у школи, кроз селектовање отпада од папира и пластике да би се исти прерадили у другом полугодишту и искористили у нове сврхе.
Ученици су направили хамер под називом „Рециклажа-дрво“, у оквиру кога су истакли значај рециклаже предмета од дрвета и тиме подстакли јачање друштвене свести и одговорности према животној средини, с обзиром да дрво има суштински значај за опстанак свих живих бића.
Такође, ученици су истакли различите идеје за рециклажу дрвених гајбица кроз фотографије. Ученици су израдили промо материјале са логом рециклаже и мотивационом поруком „Заштитимо животну средину, рециклирајмо заједно“, које су делили ученицима у школи.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept