Početna » ПРОФЕСОРКА ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ ТАМАРА ЈАЊИЋ НА СТРУЧНОМ СКУПУ

ПРОФЕСОРКА ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ ТАМАРА ЈАЊИЋ НА СТРУЧНОМ СКУПУ

од Паланка данас
0 Коментар

На акредитованом стручном скупу „(Мо)ментална хигијена у настави немачког језика и књижевности” , одржаном 20. априла у просторијама Филолошко – уметничког факултета учествовала је професорка немачког језика Паланачке гимназије Јањић Тамара.Стручни скуп је намењен професорима немачког језика из читаве Србије. Осмишљен је пленарним предавањима Министарке просвете и професорке докторке Славице Ђукић Дејановић, предавањем професорке докторке Мирјане Беаре Бењак која је говорила о менталном здрављу ученика и студената у постпандемијском свету, као и предавањем професорке докторке Оливере Дурбабе која се фокусирала на идеју да настава страних језика представља право место за учење и поучавање отворене, ненасилне и хуманистичке комуникације стварајући простор за узајамно поштовање и културну разноликост.

Такође, након пленарних предавања, одржане су радионице професора са Филолошко – уметничког факултета, одсека са германистике који су кроз радионице објаснили како да се позоришна педагогија имплементира у настави немачког језика. За крај самог научног скупа, одржано је предавање ,,Форум театар”, што је једна од бројних техника Позоришта потлачених, чији је творац бразилски редитељ и активиста Аугусто Боал.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept