Početna » ПРОТЕСТ ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА “СТОП НАСИЉУ У ШКОЛАМА” ЗАКАЗАН ЗА ЧЕТВРТАК

ПРОТЕСТ ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА „СТОП НАСИЉУ У ШКОЛАМА“ ЗАКАЗАН ЗА ЧЕТВРТАК

од Паланка данас
0 Коментар

Протест под називом “Стоп насиљу у школама” биће одржан сутра од 12 часова на градском тргу. Због тога је у већини школа настава скраћена, и час ће трајати 30 минута.

У 46 градова и општина у Србији, међу којима је и Паланка, сутра ће бити одржан протест “Стоп насиљу у школама”. Унија синдиката просветних радника објавила је проглас у ком је наведено да је образовање у Србији у катастрофалном стању.

“Да ли ми, просветни радници, носиоци образовања и васпитања треба да дозволимо да постоји образовни систем у коме ученици и запослени трпе насиље? Да ли треба да ћутимо и затварамо очи пред немилим сценама вршњачког и насиља над просветним радницима. Одговор је: Не!

Док су деведесете године прошлог века биле обележене санкцијама и изолацијом, данашњи проблеми последица су реформи образовања преузетих и преписаних из белосветских образовних система, истих оних земаља које су нам уводиле санкције и репресивне мере. Таква образовна политика има за циљ смањење интелектуалног нивоа ученика, како би њихове будуће ставове и свест о животу креирали медији и корпорације.

Потенцирање дечјих права уз обесправљивање наставника и васпитача, један је од кључних аспеката реформе школства која за крајњи циљ има укидање васпитања у духу традиционалних и моралних вредности и националног образовања“, наводи се, између осталог, у прогласу Уније синдиката просветних радника Србије.

Протест просветара, који позивају и грађане да им се придруже у борби за спречавање насиља у школама, у Паланци ће бити одржан сутра тачно у подне на тргу, где ће се окупљеним просветним радницима обратити предствници синдиката а након тога ће се сви окупљени прошетати кроз главну улицу до Трга културе.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept