Početna » РАЗМЕЊУЈЕ СЕ КУКУРУЗ ЗА СВИЊЕ И ЈУНАД За кило свиња и јунади 14,62 и 19,71 килограм кукуруза

РАЗМЕЊУЈЕ СЕ КУКУРУЗ ЗА СВИЊЕ И ЈУНАД За кило свиња и јунади 14,62 и 19,71 килограм кукуруза

Републичка дирекција за робне резерве објавила је јавни позив за прикупљање писмених захтева за размену до 30.000 тона меркантилног кукуруза из ове и прошле године за товну стоку - свиње и јунад.

од Паланка данас
0 Коментар

 

Робне резерве ће размењивати 14,62 килограма кукуруза за килограм свиња са фарме, односно 19,71 килограма меркантилног кукуруза за килограм товне јунади.Паритети су утврђени на основу коштања килограма меркантилног кукуруза од 18. јануара на Продуктној берзи у Новом Саду по цени од 18,81 динар са ПДВ-ом и ценом килограма товних свиња од 275 динара са ПДВ-ом, односно товне јунади од 370,70 динара са порезом на додату вредност.

Услов за размену ове стоке је да квалитет товних свиња у свему одговара одредбама Правилника о квалитету закланих свиња и категоризацији свињског меса телесне масе 95-110 килограма, а квалитет товне јунади поклапа у потпуности са одредбама Правилникa о квалитету говеда и оваца за клање и тов телесне масе 450-550 килограма сименталске расе

По произвођачу, максимално се може добити 1.000 тона кукуруза у складу са количином товне сотке.

Кукуруз ће фармери моћи преузети чим доставе средства обезбеђења на паритету утоварено у возило товљача из силоса овлашћеног складиштара.  Рок испоруке товних свиња је шест месеци, односно девет до 12 месеци за товну јунад од дана преузимања меркантилног кукуруза на паритету утоварено у возило произвођача са фарми. Оглас јe отворен до 8. марта, за када је планирано и отварање понуда у седишту Дирекције.

ДневникPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept