Početna » РЕЗУЛТАТИ МАЛЕ МАТУРЕ СЛАБИЈИ ОД ПРОШЛОГОДИШЊИХ: На овом предмету су осмаци највише KИKСУНИЛИ, следи АНАЛИЗА

РЕЗУЛТАТИ МАЛЕ МАТУРЕ СЛАБИЈИ ОД ПРОШЛОГОДИШЊИХ: На овом предмету су осмаци највише KИKСУНИЛИ, следи АНАЛИЗА

од Паланка данас
0 Коментар


На изабраном тесту најбоља су постигнућа била из предмета које су ученици најмање бирали

Резултати овогодишњег завршног испита су нешто слабији од прошлогодишњих. Најлошије је урађен тест из српског језика, саопштено је на Kонференцији за новинаре у Влади Србије.На завршни испит изашло је 64.100 ђака, док су у школама 75.853 слободна места. Највише у гимназијама – 24 одсто, док су за дуално образовање на располагању 3.782 места.

„Тестови на завршном испиту садржали су задатке којима су провера, оствареност образовних стандарда дефинисаних на три постигнућа – основном средњем и напредном нивоу. Просечан број бодова од укупно 20 на тесту је следећи – српски језик 10,73, математика 11,89. На изабраном тесту најбоља су постигнућа била из предмета које су ученици најмање бирали – хемија 16,06 и физика 15,57 одсто“, саопштио је в.д. министра просвете Ђорђе Милићевић.

Изненађују лоши резултати из српског језика.

„Резултати су за нијансу нижи него претходне године. То ће бити предмет анализе, да се види шта је стварни разлог јер су задаци рађени као и сваке године према стандардима и стандардне тежине. Да ли је у питању ова генерација, да ли је у питању то што смо у тесту из матерњег језика имали мешање понуђених резултата, тачније нису сва деца на сваком тесту имала исти редослед задатака, то ће бити предмет анализе“, истакао је директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања Бранислав Ранђеловић.

Остаје да се попуне листе жеља. Савет је да се попуни цела листа. Са поенима са такмичења уписује се 400 ученика. Упис је у понедељак.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept