Početna » СРПKИЊА ПЛАТИЛА 250 ЕВРА “ВИДОВИТОЈ БАБА НОВKИ”: КАДА ЈЕ СХВАТИЛА КО ЈЕ МОРАЛА ЈЕ ДА ОТКРИЈЕ СВИМА ПРЕВАРУ

СРПKИЊА ПЛАТИЛА 250 ЕВРА „ВИДОВИТОЈ БАБА НОВKИ“: КАДА ЈЕ СХВАТИЛА КО ЈЕ МОРАЛА ЈЕ ДА ОТКРИЈЕ СВИМА ПРЕВАРУ

Након једне животне препреке Јулија је мислила да се налази у безизлазној ситуацији и помоћ је потражила од људи који су своје услуге нудили на интернет

од Паланка данас
0 Коментар

у

Српкиња Јулија (49), која живи у Аустрији преварена је од стране „интернет видовњакиња“, па је решила да искуство подели са читаоцима, како и они, у тешким тренуцима, не би насели на нешто слично.Након једне животне препреке Јулија је мислила да се налази у безизлазној ситуацији и помоћ је потражила од људи који су своје услуге нудили на интернету. Послушала је све њихове савете, али како каже, одговоре на своја питања није добила. „Ти људи су само нестали“, прича она.

„Има једна страница, „свет видовитих“ се зове и тамо сам постала жртва преваре. Баба Новка ми је прва запала за око, са много обећања. Ја верујем да нисам једина, да има пуно оваквих случајева да су људи доживели превару од сличних“, овако је започела своју исповест за Телеграф.рс.

Јулија је недавно раскинула везу са својим партнером и хтела је да нађе утеху и решење за своју тугу. Одлучила је да се обрати „Видовитој Новки“ чији је профил пронашла на поменутој страници, а у опису испод профилне фотографије писало је да има чак 34 године искуства и да помаже људима који се налазе у тешким животним ситуацијама, те да је њен једини циљ да извуче човека из невоље. Ово је намамило Јулију да се обрати баш овој жени, а убрзо је остала затечена призором који је угледала.

„Ми смо разговарале телефоном и она је причала као стара жена. Kада је позовем, чим се јави, ођедном промени глас. Онда сам је позвала на видео позив и она је вероватно грешком укључила камеру и видела сам на екрану плавушу која уопште није стара и не личи на ону бабу са слике како се представљала – видело се да је скроз друга особа“, каже Јулија.

Оне су се, како каже, пре тога дописивале и Новка је тражила за своје видовњачке услуге 250 евра. Јулија јој је понудила да уплати део новца пре, а део након позива, али је Новка инсистирала да цео износ буде одмах, унапред исплаћен, јер јој је рекла да треба да купи и припреми сав материјал који кошта. Јулија јој је уплатила сав износ преко Wестерн Унион-а, 31. маја и то на име Соња Стојковић, за шта има и доказ.

„Она је као почела да ради. Јављала се, говорила ми је да сакријем злато зато што то смета код мог посла и тако даље. То су глупости, али тек сад схватам да су глупости. Била сам у тешкој ситуацији. Раскинула сам везу и тражила сам неки спас, али за те ствари нема спаса, сад сам укапирала. Само су паре отишле“, каже Јулија.

Жена која се представља као „Видовита Новка“ према речима Јулије стално мења бројеве телефона, а од тренутка када јој је уплатила новац на рачун више није одговорила ни нашој саговорници, већ је, како каже, блокирала њен број телефона. Јулија је покушала је да позове такозвану Новку и са телефона своје деце, али вероватно чим видовњакиња види да је у питању аустријски број телефона не диже слушалицу.

„Новац је отишао, али није ми због новца већ због превараната, желим да нешто урадим по том питању. Они знају добро да причају, они су се уходали у то и када их за нешто зовеш они су спремни и знају тачно шта треба да кажу“, објашњава Јулија.

Јулија, иако преварена, није желела да одустане од тражења одговора за своја питања, па је на тој истој страници пронашла особу која се представља као „експерт влашке магије“ такозвану „баба Јованку“, али је овог пута била обазривија и желела је да се прво увери да разговара са правом особом.

„Пробала сам да зовем и бабу Јованку, али сам хтела прво да ми се јави на видео камери, да видим да ли је она – она и онда да причамо даље. Сад сам већ дигла руке од тога зато што сам схватила да то једноставно није за мене. Тада је била лоша ситуација и раскидање везе и разочараност или шта већ, што ме је натерало на то да пробам што се каже, али од тога нема ништа, тако да шта вам бог да“, закључује саговорница.

Она је на једној страници пријавила преваранте које је „уловила“, али је рекла да се ту неће зауставити. Жели све да их разоткрије и да помогне другим људима да не упадну у замку.

„Сада сам толико љута, сад ћу само да тражим преваранте, толико сам бесна, сад ћу све да их нађем“, каже Јулија кроз смех.

И новинарка је покушала да добије баба Новку, али се ни није јавила. Да ли се после овог случаја на кратко повукла или је само променила број, остаје да сазнамо када кроз неко време поново покушамо, са на крају, надамо се, пријавом и полицији.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept