Početna » Студентске картице: Потписани уговори с 19 компанија о погодностима за студенте

Студентске картице: Потписани уговори с 19 компанија о погодностима за студенте

У Министарству финансија су потписани уговори са представницима компанија које су се укључиле у пројекат „Студентска картица“, који студентима државних и приватних универзитета, академија и високих школа у Србији од 1. децембра нуди попусте и погодности приликом плаћања.

од Паланка данас
0 Коментар

У овај пројекат су се до сада укључиле 24 компанијe, а са представницима 19 компанија јуче је уговоре потписала министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић, а присуствовао је и министар финансија Синиша Мали.


 

Сви заинтересовани студенти за студентску картицу могу се пријавити ОВДЕ.

 

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић истакла је да је захвална свим компанијама које су се укључиле у ову акцију и омогућиле студентима попусте и друге бенефиције.

Уговоре смо потписали са првом групом заинтересованих компанија, међу којима су трговински ланци, малопродаја обуће и одеће, спортске опреме, издавачи, туристичке агенције и други. На овај начин желимо да побољшамо и унапредимо животни стандард студената. Важно је да одговарамо на њихове потребе и да их подржимо на њиховом путу стицања знања“, рекла је она.

Министар Мали је новинарима након потписивања уговора казао да је пријављивање студената за нове студентске картице, које осим бројних попуста могу да се користе и као платне картице почело 13. новембра, и да се до сада пријавило више од 55.000 студената.

Он је нагласио да ће картице моћи да се користе од 1. децембра.

Министар  је навео да је отварање и издавање „Студентских картица“ потпуно бесплатно, као и одржавање рачуна, наглашавајући да ће сваком кориснику банка „Поштанска штедионица“, која је партнер у овом пројекту, исплатити и 500 динара у тренутку отварања рачуна. Министар је позвао студенте да се пријаве за картице, али и друге одговорне компаније да се укључе у овај пројекат.

Међу 19 компанија са којима су данас потписани уговори су Етно село „Сунчана река“ из Бање Kовиљаче, туристичка агенција „Хедоник Травел“ из Београда, Дунав осигурање, Ласта, Путеви Србије, Ер Србија, Телеком, Службени Гласник, Аман, Атлетик џим, Монумент, апотекарске установе Др Макс и Бену, Сани оптик, Ливаја ауто Ниш , Меркатор С, Делфи, Јахтинг клуб Kеј и Србијвоз. За учешће у програму „Студентска картица“ су се пријавили и апотекарска установа Јанковић, Панда УС из Београда, Синеплекс Срб, Синеплекс Панонија Нови Сад и Спорт Вижн.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept