Početna » СВЕТСКИ ДАН ОСОБА СА ДАНУНОВИМ СИНДРОМОМ УЧЕНИЦИ ОШ ХРШ ОБЕЛЕЖИЛИ ПОСЕТОМ ДНЕВНОМ БОРАВКУ “ПУЖ”

СВЕТСКИ ДАН ОСОБА СА ДАНУНОВИМ СИНДРОМОМ УЧЕНИЦИ ОШ ХРШ ОБЕЛЕЖИЛИ ПОСЕТОМ ДНЕВНОМ БОРАВКУ „ПУЖ“

Обележавање Светског дана особа са Дауновим синдромом, 21. март, Уједињене нације званично обележавају од 2012. године са циљем да овај датум означи јединственост трипликације (тризомије) 21. хромозома који узрокује Даунов синдром. Још није познато зашто се овај синдром јавља, али је присутан у свим регионима широм света и узрокује различите степене интелектуалног и физичког инвалидитета и повезане медицинске проблеме.

од Паланка данас
0 Коментар

Тим поводом представници ђачког парламента О.Ш.“ Херој Радмила Шишковић“ Софија Вуковић, Јана Дрљевић, Марко Панић и психолог Лазић Сузана су посетили Дневни боравака за децу, омладину и одрасле са сметњама у развоју ”Пуж” у Смедеревској Паланци и корисницима даривали сланише и слаткише које су заједно са својим другарима из школе обезбедили. Дружили су се, причали, упознали су се са радом корисника, видели како је опремљен боравак и договорили се за неко наредно дружење.
Симбол овог дана су шарене чарапе, јер их ове особе не могу упарити. Њиховим ношењем показује се подршка да се они интегришу у друштво, да им се осигура место у вртићима, школама и на пословима.

Даунов синдром може се јавити у било којој породици на свету, без обзира на здравље родитеља, економску ситуацију или начин живота.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept