Početna » (ВИДЕО) ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „ИЗОШТРАВАЊА“ У ГАЛЕРИЈИ САВРЕМЕНЕ УМЕТННОСТИ

(ВИДЕО) ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „ИЗОШТРАВАЊА“ У ГАЛЕРИЈИ САВРЕМЕНЕ УМЕТННОСТИ

од Паланка данас
0 Коментар

Синоћ је у Галерији савремене уметности свечано отворена изложба акварела и слика „Изоштравање“ поднаслова „Свет је пун магичних ствари које стрпљиво чекају да се наш ум изоштри.“ 20 дела изложено је од којих су два уља на платну и сви акварели премијерно приказани публици.

Аутор пред посматрача поставља могућност да нас уведе у свет прошлих времена, чекајући на раскрсници садашњости и будућности, он позива гледаоца да се удуби у метафизичке светове, тајанствене, сањалачке и бајковите. Харизматична лица лепих девојака, интимистичких предела и објеката одишу хармонијом, инспирисана су начином сликања, естетиком промишљања сликарством фламснских, венецијанских и шпанских мајстора. @predrag.pedja.milosevic у свом раду не критикује друштво, не протествује, он ангажовано буди емоције, моћ слике види у интимности малих тренутака дајући им нови смисао.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept