Početna » ВРШЊАЧКО НАСИЉЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ Дванаестогодишњак завршио са потресом мозга

ВРШЊАЧКО НАСИЉЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ Дванаестогодишњак завршио са потресом мозга

Лекари су установили лакши потрес мозга, а још нису готове све анализе и лекарски прегледи, напомиње отац повређеног дечака

од Паланка данас
0 Коментар

Вршњачко насиље  све је чешће чак и у основној школи, а нажалост и све бруталније. Последњи такав пример стиже из ОШ „Надежда Петровић“ у Великој Плани. Реч је о дечацима који имају свега 12 година!У четвртак 28. марта у овој школи догодила се туча. Како за Телеграф наводи отац оштећеног детета, његов син Н.М. пребијен је од стране свог вршњака.

– Нападнут је од стране једног дечака у тоалету школе, близу собе за теткице. Све се одиграло након другог часа који се иначе завршава у 9:20. Сукоб је почео у кабинету за техничко где га је мој син опсовао, а након тога му се извинио. Он му је тада рекао: „Видимо се у тоалету“ – прича отац.

Претње је и испунио, јер је у тоалету, прича отац, сачекао његовог сина и брутално га претукао. Дечак је у шоку, преплашен, превезен у болницу.

– Лекари су установили лакши потрес мозгаа још нису готове све анализе и лекарски прегледи – испричао нам је отац

Отац детета се жали и да школа није благовремено реаговала и обавестила Хитну помоћ када је до туче дошло. Наводи да је дете трпело болове главе и стомака до 13:30 часова.

Директорка школе ОШ „Надежда Петровић“ Влатка Милосављевић потврдила је да се десио инцидент између двојице дечака и да је школа поступила по протоколу.

– Обавештавамо вас да се ради о инциденту између двојице ученика и да је школа предузела све мере које су прописане Правилником о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање. Утврђују се чињенице, прикупљају се изјаве ученика у присуству родитеља. Тим за заштиту од ДНЗЗ предузео је мере из своје надлежности одамах по сазнању, тј. 28.03.2024.године – одговара директорка.

О случају је обавештено и Више јавно тужилаштво у Смедереву.

(Телеграф.рс)Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept