Početna » ЗАТВОРЕНИЦИ ПОКУШАЛИ ДА ПОБЕГНУ ИЗ ЗАТВОРА У СМЕДЕРЕВУ: Откривено какав ПЛАН за БЕКСТВО су СМИСЛИЛИ

ЗАТВОРЕНИЦИ ПОКУШАЛИ ДА ПОБЕГНУ ИЗ ЗАТВОРА У СМЕДЕРЕВУ: Откривено какав ПЛАН за БЕКСТВО су СМИСЛИЛИ

Затвореници су одмах пребачени из полуотвореног у затворено одељење завода и против њих ће бити поднете дисциплинске пријаве за тежи преступ - припремање бекства

од Паланка данас
0 Коментар

Петорица затвореника Окружног затвора у Смедереву покушали су да прокопају пролаз кроз магацин у подруму и да побегну. Како је саопштила Управа за извршење кривичних санкција, разоткривен је план петорице осуђеника који су већ неко време планирали бекство, пише Политика.„Осуђеници су били радно ангажовани у кухињи и вешерају, што им је омогућило да се неометано крећу у више затворских просторија. План им је био да искористе алат из заводске радионице за копање пролаза у подрумском магацину за храну како би покушали да побегну из затвора, што су они признали и у својим изјавама“, наводе из УИКС.

Ови осуђеници нису били смештени у истој соби, а контакт су успоставили током радног ангажовања. Затвореници су одмах пребачени из полуотвореног у затворено одељење завода и против њих ће бити поднете дисциплинске пријаве за тежи преступ – припремање бекства.

„Реч је о осуђеницима који су издржавали казне на различита кривична дела – лаку телесну повреду, шумску крађу, тешку крађу и изазивање опште опасности“, речено је за Политику у Управи за извршење кривичних санкција.

Како Политика незванично сазнаје, претпоставља се да су осуђеници хтели бекством да избегну нове вишегодишње затворске казне. Требало је ускоро да започну издржавање новоизречених, строжих санкција. На то указује податак да се међу њима налазе и осуђеници којима казне истичу почетком фебруара, односно марта.

ЕспресоPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept