Početna » ЗАВРШЕН ДРУГИ ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈИХ ПОЗОРИШТА „РЕСАВСКА ЧАРОЛИЈА“-ПАЛАНЧАНИ ПОБЕДНИЦИ

ЗАВРШЕН ДРУГИ ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈИХ ПОЗОРИШТА „РЕСАВСКА ЧАРОЛИЈА“-ПАЛАНЧАНИ ПОБЕДНИЦИ

од Паланка данас
0 Коментар
У петак, 06. октобра 2023. године завршен је други Фестивал дечијих позоришта „Ресавска чаролија“. Кроз пет дана фестивала видели смо пет представа за децу, наступала су позоришта из Смедерева, Петровца на Млави, Јагодине, Смедеревске Паланке и Крњева.Као и прошле године изабрани су најистакнутији појединци и најбоља представа фестивала. За најбољу представу фестивала по оцени жирија проглашена је представа „Драма о драми“, Драмског студија Медењаци из Смедеревске Паланке, у којој је Димитрије Новаковић одиграо улогу Шекспирка и за њу добио награду за најбољу главну мушку улогу. Дечија сцена позоришта „Драгослав Милосављевић Гула“ из Петровца на Млави је са представом „Пепељуга“ освојила две награде, и то награду за најбољу главну женску улогу, коју је добила Дина Миливојевић за улогу Зле сестре, као и награду за најбољу епизодну женску улогу, коју је добила Слађана Костић за улогу добре виле. Најбољу мушку епизодну улогу одиграо је Јован Димић, који је био господин Ђубре у представи „Лов на чудовишта“ позоришта Креативни хаос из Смедерева.
Осим главних награда, додељене су и четири специјалне, Специјална награда за глумачку бравуру припала је Ани Павловић и Лени Ђорђевић за улогу Јасмине и Ружице у представи „Лов на чудовишта“, позоришта Креативни хаос из Смедерева, Специјална награда за колективну игру припала је ансамблу представе „Лов на чудовишта“ позоришта Креативни хаос из Смедерева, Специјалну награду за сценографију добио је Петар Митић, за представу „Чизма мачку чува“ Градског позоришта Јагодина, и Специјална награда за сценски покрет и оригиналну музику припала је ансамблу представе „Пепељуга“, Дечије сцене позоришта „Драгослав Милосављевић Гула“ из Петровца на Млави.
Такође признања су уручена и представнику представе „Бајка о бајкама“ КУДа „Обилић“ из Крњева, као и жирију фестивала ког су чинили Мирољуб Ивановић, Јасна Поповић и Александар Ковачић.фото ЦЗК Деспотовац

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept