Početna » ЗБОГ КВАРА НА СЕРВЕРУ ТРЕЋИ ДАН НИЈЕ МОГУЋЕ РЕГИСТРОВАТИ АУТО

ЗБОГ КВАРА НА СЕРВЕРУ ТРЕЋИ ДАН НИЈЕ МОГУЋЕ РЕГИСТРОВАТИ АУТО

Трећи дан не може да се региструје возило у Србији због квара на хардверским компонентама информационог система МУП-а.

од Паланка данас
0 Коментар

Златко Беленцан, помоћник начелника Управе саобраћајне полиције, очекује да проблем буде отклоњен у току дана. Каже да возачи, којима је у овом периоду истекла регистрација, неће бити санкционисани.

Због квара на хардверским компонентама информационог система МУП-а дошло до прекида рада сервиса намењеног за пружање услуге регистрације и продужења регистрације возила.

Златко Беленцан, помоћник начелника Управе саобраћајне полиције, рекао је за РТС да се квар догодио на централном софтверу, али да се предузимају све активности како би проблем био решен.

Према његовим речима, квар је на нивоу целе Србије, а очекује да буде отклоњен током дана. Поновио је да грађане, који из наведених разлога нису успели да продуже регистрације својих возила, саобраћајна полиција неће санкционисати.

„Полицијски службеници на терену су добили инструкције о поступању у случају да затекну возило коме је истекла регистрациона налепница и сигуран сам да возачи неће имати проблем док се не реши овај проблем“, рекао је Беленцан. Истиче да се против њих неће покретати прекршајни поступци, нити ће се издавати прекршајни налози, нити ће се возила којима је истекла важност регистраских налепница искључивати из саобраћаја.

„Докле год се не успостави систем, возачи којима је истекла важност регистарске налепнице неће бити санкционисани“, рекао је Беленцан.

Због новонастале ситуације, Управа за управне послове МУП-а, организоваће додатно време да грађани који желе да региструју возило то учине, каже Беленцан.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept