Početna » АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ КАЗАХСТАН ПОСЕТИО ИНСТИТУТ ЗА ПОВРТАРСТВО У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ КАЗАХСТАН ПОСЕТИО ИНСТИТУТ ЗА ПОВРТАРСТВО У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

од Паланка данас
0 Коментар

Институт за повртарство Смедеревска Паланка данас је посетио Изванредни и Опуномоћени Амбасадор Републике Казахстан у Републици Србији Атамкулов Мади, са саветником амбасаде господином Сержаном Кадирбаевом.
Република Казахстан је држава у средњој Азији, у којој живи 19 милиона грађана, са којом Србија има потписан Споразум о слободној трговини, обим робне размене Србије остварен у 2021. години износио 243 милиона УСД, од чега је извоз Србије 7 милиона УСД.
Директор Института проф. др Ненад Ђурић, са колегијумом, представио је амбасадору Мадију научни капацитет Института, а у разговору су отворена питања о могућности привредне сарадње и извоза висококвалитетног семена поврћа Института на тржиште Републике Казахстан.
Након састанка Амбасадор Мади обишао је лабораторије Института за повртарство где се упознао са стандардима квалитета који се примењују у раду.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept