Početna » БЛИЖИ СЕ ДАН ДРЖАВНОСТИ Метеоролог најавио још топлих дана, па ОБРТ! Ево да ли ћемо и за СРЕТЕЊЕ моћи на скијање и шта нам доноси БАБА МАРТА

БЛИЖИ СЕ ДАН ДРЖАВНОСТИ Метеоролог најавио још топлих дана, па ОБРТ! Ево да ли ћемо и за СРЕТЕЊЕ моћи на скијање и шта нам доноси БАБА МАРТА

Нећемо имати значајно захлађење које би довело до појаве снега у наредном периоду, открио је данас метеоролог Недељко Тодоровић.

од Паланка данас
0 Коментар

Очекује нас, како је најавио, топло време, с температурама изнад просека. Што се фебруара тиче, биће најхладније баш за дане празника, а зиму не треба да отпишемо ни у марту.
Чувени метеоролог истиче да ћемо наредних дана имати температуре од 15 до 20 степени Целзијуса, а локално можемо очекивати и преко 20 степени, посебно током викенда.

Временска прогноза за наредни период сугерише да нећемо имати значајно захлађење које би довело до појаве снега. Током наредних дана очекује нас топло време, изнад просека с максималним температурама од 15 до 20 степени Целзијуса, а локално можемо очекивати и температуре преко 20 степени, посебно током викенда, објаснио је Тодоровић.

Даље наводи да се очекује постепени пад температуре, као и да ће најхладније бити за Сретење, када велики број људи има слободне дане, што свакако никоме не одговара.

После тога се очекује постепени пад температуре, али без наглог погоршања времена. Крајем недеље доћи ће до појаве ветра, док ће од понедељка наредне недеље бити кишовито током два до три дана, при чему ће најхладнији дани бити на Сретење, 15. и 16. фебруара. Јутарње температуре током овог периода кретаће се између 6 и 10 степени Целзијусових, што је близу или чак изнад просека за ово доба године, објаснио је метеоролог и додао:

Нема назнака за озбиљну зиму, а снег се очекује само у планинским пределима изнад 1.300 метара надморске висине. Након 20. фебруара, поново можемо очекивати топлији талас, закључио је метеоролог Недељко Тодоровић на телевизији К1.

Како у фебруару можемо очекивати дане без снега, односно биће га само на планинама, то не значи да треба да отпишемо зиму!

Средњи датум појаве последњег снега је око 20-25. марта, тако да не треба још дефинитивно отписати зиму. Мада и то што буде касније сада, до краја зиме или почетка пролећа, није нека велика хладноћа и мале су шансе да буде неке праве зиме и да нас окује лед, процењује Недељко Тодоровић.

Каже да скијаши највише воле крај зиме да проведу на планинама, зато што је дан дугачак, а тренутно на Копаонику има око 25 цм снега.

Због топлог времена до краја седмице та висина снежног покривача, тамо где га има, а то су значи на висинама од 1.500-1.600 метара па навише, ће да се преполови. Онда би, вероватно, тамо почетком наредне седмице, кад би почела киша, у тим вишим планинским пределима пало новог снега, можда 10-20 цм. И баба Марта ће га донети, вероватно, прогнозира матеоролог.

БлицPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept