Početna » ДЕЦА НА ЕКСКУРЗИЈАМА ОБАВЕЗНО ВЕЗАНА У АУТОБУСУ: Апел Агенције за безбедност саобраћаја

ДЕЦА НА ЕКСКУРЗИЈАМА ОБАВЕЗНО ВЕЗАНА У АУТОБУСУ: Апел Агенције за безбедност саобраћаја

У време ђачких екскурзија и рекреативних настава, Агенција за безбедност саобраћаја апеловала је на све учеснике у организованом превозу деце, да због заштите безбедности њих и наставника, обавезно обрате пажњу на прописе, посебно на Правилник о начину обављања организованог превоза деце.

од Паланка данас
0 Коментар

Како подсећају, организатор превоза дужан је да најкасније у року од 48 часова пре отпочињања вожње обавести полицију о превознику, месту и времену поласка, броју ангажованих аутобуса, броју ангажованих возача аутобуса и броју пријављене деце и других који учествују у извођењу путовања.Правилником су прописани и услови које мора да испуњава возач. Он мора да је психофизички способан да безбедно управља возилом, да има важећи уговор о раду за возача (односно други уговор у складу са законом), да има најмање три године важећу возачку дозволу одговарајуће категорије, лекарско уверење о способности за возача не старије од годину дана, квалификациону картицу за обављање послова професионалног возача, да је пре започињања радног дана користио дневни одмор непрекидно најмање 11 часова, као и да поседује доказе о активностима возача за текући дан и претходних 28 дана.

Oбављање организованог превоза деце врши се аутобусом који поседује Потврду о техничкој исправности возила не старију од месец дана.

Превоз не сме започети ако сва деца нису прописно везана сигурносним појасем. Група до тридесеторо деце мора имати најмање једног групног пратиоца у саобраћају, док је за групу већу од тридесеторо деце потребно најмање двоје.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept