Početna » ДОДАТНА ПОДРШКА ВЛАДЕ СРБИЈЕ РАТАРИМА: Размена минералног ђубрива за ратарске културе

ДОДАТНА ПОДРШКА ВЛАДЕ СРБИЈЕ РАТАРИМА: Размена минералног ђубрива за ратарске културе

ВЛАДА Републике Србије донела је на данашњој седници, на предлог Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, закључак по коме ће Републичка дирекција за робне резерве извршити робну размену са примарним произвођачима до 36.000 тона минералног ђубрива NPK за ратарске културе.

од Паланка данас
0 Коментар

Размена ће бити омогућена за меркантилну пшеницу и кукуруз рода 2023. и 2024, како би изашли у сусрет и пружили додатну подршку произвођачима пред нову сезону сетве.Према овом закључку размена минералног ђубрива за поменуте ратарске културе ће бити омогућена физичким лицима, носиоцима пољопривредних газдинстава, с циљем подстицања пољопривредне производње у условима отежане продаје и даљег пласмана робе.

Како је држава увек у тешким моментима уз своје пољопривреднике доносећи правовремене мере помоћи, тако смо и овај пут пронашли начин како да помогнемо примарним произвођачима у превазилажењу тешке ситуације на тржишту ратарских култура.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept