Početna » Додела похвала за најуспешније на Mеђународном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“

Додела похвала за најуспешније на Mеђународном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“

од Паланка данас
0 Коментар
„Дабар“ је Међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености за ученике основних и средњих школа. Нагласак је на програмирању и техничким знањима, али и решавању конкретних логичких проблема.
Ученици Основне школе „Олга Милошевић“ учествовали на овом такмичењу у категоријима: „Микро Дабар“ (1. и 2. разред), „Мили Дабар“ (3. и 4. разред), „Кило Дабар“ (5. и 6. разред) „Мега Дабар“ (7. и 8. разред), а за остварене резултате добили су похвале.

Најбоље резултате у категорији „Микро Дабар“ остварили су:

Први разред: Николина Богдановић, Емилија Бојовић, Луна Ивановић, Калина Младеновић, Лана Прокић и Нина Тодоровић.

Други разред: Теодора Грашић, Арија Мировић и Владимир Милошевић.

Најбоље резултате у категорији „Мили Дабар“ остварили су:Трећи разред: Филип Бајчић и Катарина Савић.

Четврти разред: Андреј Милошевић, Војин Марјановић, Николија Гавриловић, Душица Марковић, Анђелија Спасојевић и Матеја Грашић.

Најбоље резултате у категорији „Кило Дабар“ и „Мега Дабар“ остварили су: Дамјана Лекић, Неда Живковић и Павел Коваленко.

Ученици првог разреда су добили похвалу за учешће на првом школском такмичењу.На занимљив и интерактиван начин кроз ово такмичење ученици су се упознали са областима рачунарства и информатике. Питања су код ученика развила вештине решавања проблема, алгоритамски начин размишљања, логичко решавање проблема и правилну употребу информационих технологија.

Честитамo, „мали информатичари“, показали сте да рачунар није само средство за комуникацију, претраживање интернета, обраду текста, слушање музике и гледање филмова, већ је неисцрпан извор занимљивих логичких проблема, због чега рад на рачунару никада није досадан.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept