Početna » ДОНАЦИЈА ЗА ПАЛАНАЧКУ БОЛНИЦУ

ДОНАЦИЈА ЗА ПАЛАНАЧКУ БОЛНИЦУ

Донација медицинске опреме испоручена је болницама и здравственим установама у Србији, коју су обезбедили др Даглас Џексон, оснивач пројекта C.U.R.E.из Колорада и Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине.

Контејнер са 70 нових подесивих болничких кревета са душецима и сталцима за инфузију, као и 1.800 специјалних болничких термометара, укупне вредности преко 640.000 долара, стигао је у јануару ове године у Београд из Пројекта Ц.У.Р.Е., а опрема је испоручена болницама широм Србије.

Кревете и термометре су добиле установе: КБЦ Бежанијска коса у Београду, Опште болнице у Парац́ину, Сремској Митровици, Пријепољу, Неготину и Краљеву. Термометре су примили и: Клинички центар Србије, Институт за мајку и дете Србије, Универзитетска дечја клиника Тиршова, Институт за онкологију и радиологију Србије, Специјална психијатријска болница Вршац, КБЦ Звездара, КБЦ Драгиша Мишовић – Болинца за дечију пулмологију и ТБЦ, Институт за плућне болести Војводине, Институт за медицину рада Србије, Опште болнице Сомбор, Смедерево и Нови Пазар и домови здравља у Аранђеловцу, Крагујевцу, Врњачкој Бањи, Тополи, Пожаревцу, Смедеревској Паланци и Кикинди.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept