Početna » ДРЖАВА ЋЕ МОЖДА ДАВАТИ И 13. ПЕНЗИЈУ! Ево ко ће моћи да рачуна на додатне паре и да ли ће бити потребно пријављивање

ДРЖАВА ЋЕ МОЖДА ДАВАТИ И 13. ПЕНЗИЈУ! Ево ко ће моћи да рачуна на додатне паре и да ли ће бити потребно пријављивање

Лидер Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије Милан Кркобабић казао је на скупу у Нишу да се залаже за праведну прерасподелу народних пара, социјалну, гарантовану пензију, не мању од 100 евра али и за 13. пензију за пензионере са најмањим принадлежностима.

од Паланка данас
0 Коментар

Он је на скупу у оквиру Јесењег каравана под слоганом „Праведна прерасподела народних пара“, навео да је праведна прерасподела народних пара управо стратешко опредељење ПУПС-а.



Према речима потпредседника ПУПС Владимира Гоатија, неопходна је нова социјална политика на којој, како је нагласио, „мора да почива истинска борба против сиромаштва“.

Гоати је представио кључне институте те нове социјалне политике, а то су социјална гарантована пензија и 13. пензија.

– Социјална, гарантована пензија је посебан вид социјалног давања, намењен свим мушкарцима који су старији од 65 година, а женама старијим од 63,5 година, онима који немају пензију, нити имају услове да је добију, немају своју имовину нити било која друга примања – прецизирао је.

Додао је да је 13. пензија најделотворније решење за побољшање положаја пензионера са најнижим примањима.



Курир

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept