Početna » ЕПС ДАЈЕ ПОПУСТ: Домаћинства и мали купци имају нижи рачун од 50 дин ако плате електронски

ЕПС ДАЈЕ ПОПУСТ: Домаћинства и мали купци имају нижи рачун од 50 дин ако плате електронски

Право на попуст од 50 динара на рачуну за електричну енергију имаће купци на гарантованом снабдевању који се определе за замену папирних рачуна електронским, одлучила је Скупштина Електропривреде Србије АД.

од Паланка данас
0 Коментар

Скупштина је прихватила предлог Надзорног одбора да се домаћинствима и малим купцима умање рачуни за 50 динара почев од првог наредног обрачуна од дана пријема захтева за доставу електронског рачуна, саопштено је из ЕПС-а.
„Замена папирних рачуна електронским је још један корак модернизације и процеса дигитализације Електропривреде Србије и настојања да се домаћинствима и малим купцима омогући брз и једноставан увид у потрошњу електричне енергије, али и плаћање рачуна. Осим тога, ЕПС на овај начин показује друштвену одговорност, односно одговорност према животној средини, јер мање папирних рачуна значи мање папирног отпада и уништавања дрвећа“, изјавила је тим поводом министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, заступник Владе Србије у Скупштини ЕПС.

Дигитална услуга електронски рачун може се активирати од децембарског обрачуна  подношењем захтева електронским путем (ugovaranje.bg@eps.rs,ugovaranje.ns@eps.rs,ugovaranje.kv@eps.rsugovaranje.ni@eps.rs;ugovaranje.kg@eps.rs) или лично на шалтерима ЕПС.

Захтев се може преузети на сајту и шалтерима Електропривреде Србије, а приликом пријаве потребно је доставити наплатни број са рачуна и електронску адресу за доставу рачуна.

На порталу Увид у рачун купци ће једноставно моћи да активирају услугу.

„Сада желимо додатно да мотивишемо наше грађане да не чекају папирни рачун и да не чекају испред шалтера, јер за то више нема потребе. Електронски рачун значајно скраћује период од дана издавања рачуна до дана пријема од стране купца. Заменом папирних рачуна електронским, која ће донети и оптимизацију трошкова компаније, даћемо и позитиван импулс очувању животне средине“, изјавио је вд. генералног директора ЕПС Душан Живковић.

ЕПС је интензивирао дигитализацију услуга за купце почетком новембра покретањем новог портала Увид у рачун, на који се до сада регистровало скоро 270.000 корисника.

Ускоро ће купцима бити доступна и мобилна апликација и то на српском и енглеском језику, уз могућност слања обавештења и подношења рекламација.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept