Početna » ЕВО КАКО МОЖЕТЕ ДА ПРОВЕРИТЕ КОЈЕ ПОДАТКЕ ДРЖАВА МОЖЕ ДА ИМА О ВАМА

ЕВО КАКО МОЖЕТЕ ДА ПРОВЕРИТЕ КОЈЕ ПОДАТКЕ ДРЖАВА МОЖЕ ДА ИМА О ВАМА

од Паланка данас
0 Коментар

Канцеларија за информационе технологије и еУправу објавила је данас упутство за грађане који желе да провере које њихове податке држава поседује.података које Република Србија поседује о вама је важан корак у заштити приватности и обезбеђивању одговорног коришћења ваших личних информација од стране државне управе“, објавила је Канцеларија на Инстаграму.

Наиме, секција Моји подаци на порталу еУправа омогућава грађанима увид у све личне податке који се налазе у различитим државним регистрима, као што су Централни регистар становништва, Централни регистар обавезног здравственог осигурања, регистрима ПИО фонда, Пореске управе и друге државне евиденције.

„Због високог степена заштите, за приступ овој услузи неопходно је да сте пријављени путем мобилне апликације ЦонсентИД“, наводи се у објави Канцеларије за ИТ И еУправу.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept