Početna » „ИСПОВЕСТИ ЈУГОСЛОВЕНСКЕ МОДЕРНЕ“ У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

„ИСПОВЕСТИ ЈУГОСЛОВЕНСКЕ МОДЕРНЕ“ У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

од Паланка данас
0 Коментар
Гостујућа изложба „Исповести југословенске модерне” – радови на папиру из Збирке Галерије Дома Војске Србије, биће свечано отворена у петак, 23. септембра у 19.00 часова у Народном музеју у Смедеревској Паланци.

На изложби ће бити представљено више од 40 дела у техникама цртежа, акварела, пастела, гваша, темпере и радова изведених комбинованом техником. Поједини протагонисти ове изложбе су нека од најзначајнијих имена ликовне сцене 20. века на југословенским просторима, попут Љубе Ивановића, Саве Шумановића, Стојана Ћелића, Пеђе Милосављевића, Младена Србиновића, Мила Милуновића, Габријелa Ступицe, Николe Мартиноског, Златка Прице и других.
На отварању присутнима ће се обратити директор Музеја Стеван Мартиновић, директор Медија центра „Одбрана” потпуковник Биљана Пашић и начелник Галерије Дома Војске Србије Јелена Кнежевић.
Ауторка изложбе је Оливера Вукотић, историчарка уметности.
Организатори: Медија центар „Одбрана“/Министарствo одбране Републике Србије и Народни музеј у Смедеревској Паланци.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept