Početna » МИНИСТАРСТВО ОДОБРИЛО СРЕДСТВА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ДОЊЕГ ДЕЛА ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У ПАЛАНЦИ

МИНИСТАРСТВО ОДОБРИЛО СРЕДСТВА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ДОЊЕГ ДЕЛА ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У ПАЛАНЦИ

од Паланка данас
0 Коментар

Општини Смедеревска Паланка одобрена су средства у износу од 20 милиона динара, од Министарства за државну управу и локалну самоуправу, за реконструкцију доњег дела главне улице, потврдио јe, председник Никола Вучен.“Сутра ћемо у Палати „Србија“ потписати уговор са Министартсвом о расподели средстава и ускоро почети са реализацијом пројекта. Пројектом је предвиђена реконструкција улице Првог српског устанка , од Трга културе до улице Светог Саве. Део улице који је овим пројектом обухваћен је у дужини од 150 и ширине око 19 метара.

Реконструкцијом улице биће обухваћена замена застора, електро и водоводне инсталације, обнова зеленила и замена урбаног мобилијара, клупа, канделабра, зидића за седење и заштитних стубова. Kако је наша општина планским актима препозната као туристичка дестинација Србије, реконструкција улице ће допринети развоју туризма у нашој општини. Улица Првог српског устанка је за наше грађане омиљено шеталиште, а овим пројектом Паланци ћемо вратити стари сјај и наставити традицију некадашњег “корзоа”. Хвала министру Мартиновићу на овако брзој реакцији и одобрењу средстава за овај пројекат”, rekao је Вучен.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept