НАСТАВЉА СЕ МИХОЉСКО ЛЕТО

 

Чини се да у октобру још нисмо искусили право јесење време будући да су се температуре читавог месеца кретале око пријатних 20 степени.

Оно на шта нисмо били спремни након таквих дана јесу хладније ноћи и јутарње магле, уз шта се овај месец и опрашта од нас.

Осим температура које су биле изнад вишегодишњег просека, ни количина падавина током целог месеца није прелазила просечне вредности, па ће тако остати и до његовог краја.

Претежно облачно биће у петак, али током већег дела дана биће суво. На северу Србије током вечери очекује се киша, ветар западни, слаб и умерен. Најниже дневне температуре биће између 5 степени на Златибору, а највише дневне кретаће се између 16 и 18 степени Целзијуса.

Први дан викенда и последњи дан октобра наставиће истим ритмом – претежно облачно, повремено са кишом и углавном умереним ветром, док се у неким крајевима очекује и северозападни ветар јачег интензитета. Минималне дневне температуре биће од 6 степени на Златибору до 10 у Београду. Највише дневне кретаће се између 15 и 18 степени.

Како наводе метеоролози, исти тренд са температурама изнад просека наставиће се и у новембру, што најављују већ његови први дани будући да се у недељу и почетком следеће седмице очекује разведравање уз пораст температуре.

Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nastavlja-se-miholjsko-leto/