Početna » НЕРАДНИ ДАНИ И РАСПУСТ У 2024: Шта нас очекује?

НЕРАДНИ ДАНИ И РАСПУСТ У 2024: Шта нас очекује?

После продуженог викенда због Дана државности, многи већ планирају своје наредне одморе и слободне дане. У години која је започела, ево прегледа следећих нерадних дана и распуста који нас очекују.

од Паланка данас
0 Коментар

Следећи нерадни дани падају два месеца касније, 1. и 2. маја, када се обележава Празник рада. Ови дани спојиће се са нерадним данима за Ускрс од 3. до 6. маја, чиме ће први радни дан бити уторак, 7. маја. Они који славе Ускрс раније, имаће слободне дане од 29. марта до 1. априла.Припадници исламске заједнице имају право на нерадне дане поводом првог дана Рамазанског бајрама 10. априла и првог дана Курбанског бајрама 16. јуна.

Након летњих одмора, следећи празник пада на јесен, 11. новембра, када се обележава Дан примирја у Првом светском рату, који пада у понедељак. Јеврејска заједница обележава 12. октобар, празник Јом Кипур, док ће они који славе Божић по Грегоријанском календару, као и увек, имати слободан дан 25. децембра.

Што се тиче распуста у школској години, основци и средњошколци имаће четири распуста, док ће ученици у Војводини имати три. Пролећни распуст почиње 29. априла и траје до 6. маја, док ће летњи распуст за ученике од првог до седмог разреда трајати од 17. јуна до 30. августа. За ученике осмог разреда, летњи распуст почиње по завршетку завршног испита и траје до 30. августа.

Напомена: У Србији важе два школска календара – за школе на територији Војводине календар доноси Покрајински секретаријат за образовање, док за остатак Србије календар доноси Министарство просвете.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept