Početna » ОБЕЛЕЖЕН ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ У ОШ “БРАНА ЈЕВТИЋ У КУСАТКУ

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ У ОШ „БРАНА ЈЕВТИЋ У КУСАТКУ

од Паланка данас
0 Коментар
У ОШ Брана Јевтић у Кусатку је16. новембра, обележен Међународни дан толеранције. У одељењима од 5. до 8. разреда су часове о толеранцији одржали ученици. У одељењима од 1. до 4. разреда су реализоване радионице.
Циљ је био помоћи ученицима да открију особине које их красе, уоче које су заједничке и увиде по чему се разликују, да се међусобно упознају и да разлике прихвате као богатство; да поштују право на индетитет – право да будем оно што јесам и право на равноправност. На фотографијама је делић атмосфере и неки од продуката рада.

Толеранција, као један од предуслова за суживот у савременом демократском друштву, подразумева способност и намеру појединца за прихватање другог и другачијег. У том смислу, развијање „културе толеранције” незаобилазно је подручје на свим нивоима образовања, почев од предшколског и основношколског периода, нарочито значајног за развој социјалних и емоционалних вештина. Прихватање и разумевање различитости темељ је квалитетног живота читаве заједнице. Толеранција се учи! Учимо сви заједно!Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept