Početna » ОБУСТАВЉЕНА ПОТРАГА ЗА ЦРНИМ ПАНТЕРОМ КОД АПАТИНА “КЛИМАВИ” ДОКАЗИ ДА ГА ЈЕ УОПШТЕ И БИЛО

ОБУСТАВЉЕНА ПОТРАГА ЗА ЦРНИМ ПАНТЕРОМ КОД АПАТИНА „КЛИМАВИ“ ДОКАЗИ ДА ГА ЈЕ УОПШТЕ И БИЛО

од Паланка данас
0 Коментар

Након вишедневне претраге Пригревачке шуме у околини Апатина и Бање Јунаковић за црним пантером, дронови и термалне камере који су коришћени спаковани су, а потрага је до даљег обустављена.

Према изјави помоћника покрајинског секретара пољопривреде за сектор ловства Немање Ивановића, потрага коју је он координисао у овом моменту је суспендована, иако су сви учесници у њој спремни да је наставе уколико се појаве нови докази о томе да се у овом атару налази дивља велика мачка.

Kако је Ивановић рекао, након детаљног прегледа терена који је трајао данима није пронађен ни један недвосмислен доказ о постојању овог предатора у шумама и на пољима око Апатина, односно у овом делу Подунавља.

Нису пронађени релеватни трагови на тлу, боравка и исхране саме звери нити су пријављена нова виђења овакве животиње, па је основан закључак да су поједина сведочења и недовољно јасан видео снимак исувише „климави“ докази који би оправдали даље ангажовање бројног људства, стручњака и опреме у потрази за највероватније непостојећом звери.

Или је звер узнемирена потрагом врло брзо отишла са овог терена, или заправо није ни постојала, већ се ради о уобразиљи очевидаца изазваној недовољним познавањем овакве животињске врсте, сматрају стручњаци палићког Зоолошког врта, који ће превентивно, баш као и ловочувари Јавног предузећа „Војводина шуме“ и припадници МУП Србије, остати у приправности уколико буде потребно да се потрага за црним пантером настави.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept