Početna » ОД ЈУНА И БЕСПОВРАТНИХ 10.000 ЕВРА

ОД ЈУНА И БЕСПОВРАТНИХ 10.000 ЕВРА

од Паланка данас
0 Коментар

Од почетка јуна требало би да младим пољопривредницима буде на располагању и 10.000 евра за покретање сопственог посла на сопственом имању. Нови вид подршке у вредности до 10.000 евра, односи се на подстицајна средства за отварање продавница, апотека, различите занатске радње (вулканизерске, за поправку пољопривредних машина…), обнову старих заната, старих воденица.Услов за пријаву ће бити да су млађи од 45 година, држављани Србије не у краћем периоду од три године, да немају већ имовину – станове или куће, али могу да имају пољопривредно земљиште.

Услов ће бити и да могу да имају пољопривредно земљиште и да живе у заједничким домаћинствима. Ово је раније рекао министар за бригу о селу Милан Kркобабић. – То им је шанса да се осамостале. Навео је и да ће млади пољопривредници имати могућност да се пријаве за 10.000 евра помоћи за покретање сопственог посла.

Право на 10.000 евра ће имати и они који су добили кућу на селу, али и други млади људи који тамо већ живе, на конкурсу се неће моћи добити „готов новац“ већ наменски за куповину опреме и покретање посла.

Kонкурс би требао да буде на располагању од почетка јуна а објавиће га Министарство за бригу о селу.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept