Početna » ОДРЖАН СТРУЧНИ СЕМИНАР У СШ “ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ” У ПАЛАНЦИ

ОДРЖАН СТРУЧНИ СЕМИНАР У СШ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“ У ПАЛАНЦИ

од Паланка данас
0 Коментар

У средњој школи Жикица Дамњановић одржан је семинар за наставнике и професоре средњих школа на тему „Инклузија од теорије до праксе“.
Циљ овог семинара је да се запослени упознају како радити у образовном систему са децом којима је потребна додатна подршка у образовању било да је реч о развојним и здравственим или проблемима у понашању и учењу.

Са друге стране присутни су упознати и са методама рада са децом која имају дара за одређене активности и интересовања у школи.

Стручно усавршавање запослених у образовању саставни је део плана и програма током сваке школске године. Kако формално образовање за наставнике и учитеље не успева да испрати све промене које прате образовну праксу, захтеви за додатним усавршавањем наставника константно расту.

Поред потребе да константно прате образовне трендове и развој, наставници пред собом имају и велики задатак да кроз целоживотно учење и наставну праксу обједине различите облике и програме формалног, неформалног и информалног образовања, а све у циљу да деци на што бољи и лакши начин пренесу вештине и знање које ће им бити неопходно за даљи наставак школовања.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept